Menu Sluiten

Gezondheidsmarkt december 2023

Op dinsdag 12 December heeft bij de Mussen, het veelzijdige buurthuis in de levendige Schilderswijk, de jaarlijkse editie van de gezondheidsmarkt plaatsgevonden. Deze dag was een uitnodiging voor de volwassen wijkbewoners die niet altijd even snel in contact komen met het buurthuis en andere wijkpartijen om bewust na te denken over hun eigen gezondheid en wat je hier aan kan doen om het te verbeteren. De informele sfeer van de locatie maakte het erg fijn om hierover het gesprek aan te gaan met elkaar als met de aanwezige professionals. Op locatie konden mensen verschillende testen doen om te kijken hoe het momenteel met de gezondheid staat. Zo konden bewoners onder andere een vetpercentage- en BMI-test afnemen. Hierna werden in het kort de resultaten besproken. Het leuke aan de dag was vooral de kleine brug naar het actie ondernemen. Je kon gelijk je gegevens achterlaten bij de Buurtsportcoach voor een afspraak of meedoen met sportlessen zoals yoga. Naast de Buurtsportcoach uit de Schilderswijk en omringende wijken waren op de dag ook een diëtist, het Beweegloket, en verpleegkundige en de Schilderswijk Moeders aanwezig.  

Onder het genot van gezonde snacks ontstonden er mooie gesprekken. Het inzien dat er veel mogelijk is om aan je gezondheid te werken op vlak van voeding en beweging was een mooie bewustwording bij veel.

Naast de eerder genoemde partijen was De Nederlandse Hartstichting er ook bij om met bloeddruk-, cholesterol-, bloedglucosemetingen. Dit was zo populair dat er aan het einde van de ochtend nog mensen in de rij stonden voor een meting. Het succes van de dag geeft aan dat er bij de bewoners behoefte is om inzicht te krijgen in eigen gezondheid maar ook dat de interesse er is om hiermee wat te doen. Rond het middaguur gingen bezoekers met een tasje goodiebags maar vooral gevuld met veel inspiratie naar huis.