Menu Sluiten

Over de Buurtsportcoaches

Jeffrey van Dijk, Buurtsportcoach Ypenburg

Jeffrey is de Buurtsportcoach van Ypenburg. Voor zijn functie als Buurtsportcoach was hij actief geweest als sport coördinator in Voorschoten en Wassenaar. Daar heeft hij veel geleerd in het netwerken, maar ook in het verbinden van personen en/of (maatschappelijke) organisaties met elkaar. Om de simpele reden: ‘Samen bereik je meer’.

“Het is naar mijns inziens uitermate belangrijk om een bijdrage te leveren aan de vitaliteit van mensen. Voor het creëren van een zinvolle vrijetijdsbesteding voor mensen wordt maatwerk gevraagd.”

Isa van Rijswijk, Buurtsportcoach Senioren Loosduinen
Isa is de Buurtsportcoach Senioren in Loosduinen. Ze heeft een achtergrond als Bewegingstechnoloog, fanatieke sporter en met veel coach ervaring weet zij wat routinematig bewegen kan brengen.
Ze word blij van groei, verbinding en plezier en gelooft dat iedereen kan genieten van bewegen, op welk niveau dan ook. Vanuit persoonlijk contact en vertrouwen zet zij samen met senioren uit Loosduinen een stap in de goede richting.
Hoe klein de stappen soms ook zijn, de voldoening en trots die zichtbaar wordt als mensen in beweging komen geeft hen een enorme boost. Haar uitdaging is om op zoek te gaan naar datgene dat plezier brengt in het bewegen.
“Zelf geniet ik van buiten zijn, wandelen over het strand, een kopje thee op het terras in de zon en roeien door de ochtenddouw op een windstille ochtend.” 
Germaine Plaum, Buurtsportcoach Moerwijk en Morgenstond.
Germaine is vanaf januari 2023 actief als Buurtsportcoach Moerwijk en Morgenstond. Na jaren zelfstandig te hebben gewerkt als yogadocent, personal trainer en vitaliteitscoach is ze altijd geïnteresseerd in het welzijn van mensen. Ze wil heel graag samen met mensen kijken naar wat er nodig is om een stap te zetten in de richting van bewegen en gezonder leven. Weten waarom jij ’s ochtends je bed uitkomt, waar jij  je leven plezierig mee maakt. Ik help je graag op weg.
Jay van Veelen, Buurtsportcoach Laak.
Jay is sinds september 2014 actief als Buurtsportcoach in Laak. Samen met zijn partners zet hij zich in om de volwassenen en senioren in Laak in beweging te krijgen en re houden.
David van Wilgenburg, Buurtsportcoach Rivierenbuurt/Stationsbuurt.
Sinds juli 2021 is David de nieuwe Buurtsportcoach voor de Rivierenbuurt en Stationsbuurt. Hij heeft de opleiding Sportkunde gevolgd aan de Sportcampus in het Zuiderpark. Naast bezig te zijn als Buurtsportcoach houdt David zelf ook veel van bewegen. Zo doet hij aan fitness en calisthenics (trainen met je lichaamsgewicht).
Iris de Groot, Buurtsportcoach Transvaal.
Iris kent de gezondheidsvoordelen van regelmatig bewegen goed en ze enthousiasmeert en motiveert andere vrouwen graag om meer in beweging te komen. Daarmee wil zij de gezondheid van de wijk bevorderen. Zelf heeft zij jarenlang gevoetbald en is nu nog regelmatig in de sportschool te vinden bij zowel de fitness als de diverse groepslessen.

Sangeeta van der Meer, Buurtsportcoach Duindorp.

Mijn naam is Sangeeta van der Meer en sinds juli 2023 ben ik werkzaam als buurtsportcoach in Scheveningen. Sport en bewegen speelt in mijn leven een belangrijke rol. Eigenlijk ben ik altijd wel bezig met sport, zowel tijdens mijn werk als in mijn vrije tijd.
In mijn vrije tijd ben ik veel op de surfplank en op de zeilboot te vinden, daarnaast doe ik aan skeeleren, squashen, crossfit en salsa dansen.
Naast mijn werk bij BewegenWerkt geef ik ook nog 5 uurtjes per week les in de sportschool.

Martin Breas, Buurtsportcoach Schilderswijk.
Martin is sinds 2021 Buurtsportcoach Schilderswijk. Hij is verantwoordelijk voor het sport- en beweeg programma gericht op volwassenen en senioren.
Zelf heeft hij jarenlang gebasketbald, doet aan fitness, fiets veel en loop regelmatig hard. Daarnaast geef hij verschillende groepslessen zoals spinning, yoga, pump en Hiit en is hij al ruim 15 jaar fitness instructeur. “Vanuit mijn passie voor bewegen en gezondheid zorg ik er voor dat iedereen net zo veel plezier beleeft met sporten als ikzelf. Iedereen beweegt op zijn eigen niveau en vindt zijn of haar uitdaging daarin, het is voor mij mooi om dit proces te begeleiden en samen met het team te zorgen voor fitte, gezonde en blije deelnemers.”
Marian van Koesveld, Buurtsportcoach Senioren Den Haag
Marian is sinds oktober 2022 Buurtsportcoach Senioren Den Haag.
Haar passie gaat uit om de spil te mogen zijn tussen betrokken partijen om senioren zo lang mogelijk zelfredzaam en levenslustig te houden.
Zelf is zij altijd verbonden geweest met sport en bewegen en de laatste jaren heb zij zich meer ingezet op vitaliteit en een gezond leven. Samen met de diverse partners binnen sport, zorg en welzijn draagt zij bij aan het doel om meer Haagse senioren in beweging te krijgen en houden. Haar motto is “Vind, Verbind en Scoor!”