Menu Sluiten

Over de Buurtsportcoaches

Jeffrey van Dijk, Buurtsportcoach Ypenburg
Jeffrey is de Buurtsportcoach van Ypenburg. Voor zijn functie als Buurtsportcoach was hij actief geweest als sport coördinator in Voorschoten en Wassenaar. Daar heeft hij veel geleerd in het netwerken, maar ook in het verbinden van personen en/of (maatschappelijke) organisaties met elkaar. Om de simpele reden: ‘Samen bereik je meer’.
“Het is naar mijns inziens uitermate belangrijk om een bijdrage te leveren aan de vitaliteit van mensen. Voor het creëren van een zinvolle vrijetijdsbesteding voor mensen wordt maatwerk gevraagd.”
Giovanny Meyer, Buurtsportcoach Senioren Loosduinen
Mijn naam is Giovanny en ben sinds eind 2024 actief als buurtsportcoach in Loosduinen. Ik heb de studie sportkunde afgerond op de Haagse Hoge school in de Sportcampus. Naast het buurtsportcoach zijn, ben ik wekelijks te vinden in sportschool of boks ik. Zo niet ben ik een nieuwe sport aan het uitproberen!
Germaine Plaum, Buurtsportcoach Moerwijk en Morgenstond
Germaine is vanaf januari 2023 actief als Buurtsportcoach Moerwijk en Morgenstond. Na jaren zelfstandig te hebben gewerkt als yogadocent, personal trainer en vitaliteitscoach is ze altijd geïnteresseerd in het welzijn van mensen. Ze wil heel graag samen met mensen kijken naar wat er nodig is om een stap te zetten in de richting van bewegen en gezonder leven. Weten waarom jij ’s ochtends je bed uitkomt, waar jij  je leven plezierig mee maakt. Ik help je graag op weg.
Jay van Veelen, Buurtsportcoach Laak
Jay is sinds september 2014 actief als Buurtsportcoach in Laak. Samen met zijn partners zet hij zich in om de volwassenen en senioren in Laak in beweging te krijgen en re houden.
David van Wilgenburg, Buurtsportcoach Rivierenbuurt/Stationsbuurt
Sinds juli 2021 is David de Buurtsportcoach voor de Rivierenbuurt en Stationsbuurt. Hij heeft de opleiding Sportkunde gevolgd aan de Sportcampus in het Zuiderpark. Naast bezig te zijn als Buurtsportcoach houdt David zelf ook fanatiek beweger. Zo doet hij aan fitness en calisthenics (trainen met je lichaamsgewicht).
Iris de Groot, Buurtsportcoach Transvaal
Iris kent de gezondheidsvoordelen van regelmatig bewegen goed en ze enthousiasmeert en motiveert andere vrouwen graag om meer in beweging te komen. Daarmee wil zij de gezondheid van de wijk bevorderen. Zelf heeft zij jarenlang gevoetbald en is nu nog regelmatig in de sportschool te vinden bij zowel de fitness als de diverse groepslessen.
Coen Hartmann, Buurtsportcoach Scheveningen
Coen Hartmann is de buurtsportcoach van Scheveningen en Duindorp en werkt (naar eigen zeggen) in de leukste wijk van heel Den Haag! Tijdens zijn werk als ortho-bewegingsagoog en tijdens de studie fysiotherapie was het altijd intensief samenwerken, samen op zoek gaan naar de oplossingen. Vanuit de rol als buurtsportcoach de verbinding aangaan met de diverse partners, samen op zoek gaan om de meeste bewoners te betrekken bij het beweegaanbod is de allerleukste uitdaging. Vanaf jongs af aan doet hij aan sport, het begon met judo en vanuit daar is de passie voor sport en bewegen ontstaan. In zijn vrije tijd is hij veel op het strand en in de duinen te vinden, mooie stukken te wandelen, hardlopend of op de racefiets kunnen we Coen daar aantreffen.

Martin Breas, Buurtsportcoach Schilderswijk
Martin is sinds 2021 Buurtsportcoach Schilderswijk. Hij is verantwoordelijk voor het sport- en beweeg programma gericht op volwassenen en senioren.
Zelf heeft hij jarenlang gebasketbald, doet aan fitness, fiets veel en loop regelmatig hard. Daarnaast geef hij verschillende groepslessen zoals spinning, yoga, pump en Hiit en is hij al ruim 15 jaar fitness instructeur. “Vanuit mijn passie voor bewegen en gezondheid zorg ik er voor dat iedereen net zo veel plezier beleeft met sporten als ikzelf. Iedereen beweegt op zijn eigen niveau en vindt zijn of haar uitdaging daarin, het is voor mij mooi om dit proces te begeleiden en samen met het team te zorgen voor fitte, gezonde en blije deelnemers.”
Kenneth van Veen, Senioren Den Haag
Een sportfanaat van 34 jaar oud. Ik ben afgestudeerd Sportmanager aan de Haagse Hogeschool in Den Haag. Vroeger heb ik heel veel verschillende sporten beoefend van darten tot schermen, maar badminton is de sport die mij echt heeft gegrepen. Ik heb van mijn 12e tot en met mijn 18e in de Nederlandse Badminton Selectie gespeeld. Voor het Nederlands Team heb ik veel Nationale- en Internationale toernooien gespeeld. Ik heb geen blad voor de mond, ben eerlijk en altijd in voor een gezellig praatje. Dit zijn kwaliteiten die ook in het dagelijks leven goed van pas komen. Daardoor weet mijn omgeving altijd wat ze van mij kunnen verwachten. Mijn doel is, om zoveel mogelijk senioren op een leuke manier aan het sporten te krijgen. Zodat zij plezier in het sporten krijgen en behouden, zij fitter worden, waardoor de ouderdom kwaaltjes zo lang mogelijk wegblijven of zelfs minder worden.
Jimmy Gabriel, Buurtsportcoach Bouwlust/Vrederust Jimmy is de buurtsportcoach in Bouwlust/Vrederust, hij doet dit sinds april 2023. Jimmy is heel zijn leven al sportief actief, zo begon hij al met tennissen op 5-jarige leeftijd en speelde hij landelijke competitie tot zijn 28ste. Na tennis begon hij met fitnessen, hierin vond hij de uitdaging het maximale te bereiken. Hierbij heeft hij ook een personal trainer opleiding gedaan en weet hierdoor veel over training, voeding, slaap, stress en mindset. Ook heeft hij Social Work gestudeerd en heeft hij veel werkervaring opgebouwd in de hulpverlening. Deze combinatie maakt de functie van Buurtsportcoach uiterst geschikt voor hem. “Met sport als middel help ik mensen gezond en fit te worden. Daarnaast is het ook het sociale aspect en de structuur die mensen helpt weer vitaal in het leven te staan. Het werken vanuit positiviteit geeft mij heel veel energie.”

Kevin Panoet, Buurtsportcoach Rustenburg-Oostbroek Kevin mengt zich graag met mensen. Hij heeft een passie voor sporten, koken, en spellen spelen. Naast zijn werk als buurtsportcoach doet hij aan wedstrijdzwemmen en zelf geeft hij personal training in de sportschool. Met zijn aanstekelijke enthousiasme zet hij graag mensen aan tot bewegen in de wijk.


Jeroen de Groot, Buurtsportcoach Segbroek Jeroen de Groot is begin 2024 begonnen als Buurtsportcoach in Segbroek. Hiervoor heeft hij altijd, als gymdocent, basisschoolleerlingen aan het bewegen gekregen. Nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging en gaat hij er vol voor om íedereen in Segbroek met plezier aan het bewegen te krijgen. Vroeger was hij fanatiek turner. Nu is hij nog steeds fanatiek beweger, houdt hij van stevige wandelingen, squashen en laat hij altijd de roltrap of lift links liggen als er ook een trap is! Met veel energie hoopt hij iedereen te enthousiasmeren om gezonder te leven!