Menu Sluiten

Wij Zijn Zelf het Medicijn

“Uiteindelijk lukt alles, als je maar doorzet.”

“Komt u wel eens in Bouwlust-Vrederust? Kijk dan eens omhoog naar de galerijflats, grote kans dat u een hele groep bewoners ziet lopen over de galerijen. Ze lopen de galerij helemaal rond, pakken de trap naar een verdieping lager en lopen ook daar de hele galerij rond, tot ze beneden zijn. Daar pakken ze de lift terug naar hun eigen etage. In de middag wordt dit herhaald, in omgekeerde richting. Eerst met de lift naar beneden en dan galerij voor galerij omhoog.”

Yvonne, 71 jaar, is een inspiratie voor velen. Zelf is ze erg actief en doet mee met verschillende beweegactiviteit in de de wijk. Ook tijdens de lockdown is zij in beweging gebleven met het galerijwandelen. In een interview met Mandy Los van Wij Zijn Zelf het Medicijn verteld Yvonne waarom zij bewegen belangrijk vindt en hoe zij ook andere buurtgenoten motiveert om mee te gaan naar beweegactiviteiten.