Menu Sluiten

Groot tekort aan vrijwilligers voor aanbieden fietslessen

Tekort aan vrijwilligers voor aanbieden fietslessen

Het aantal Hagenaars dat op de wachtlijst staat voor het volgen van fietslessen is groot. Nederland is een echt fietsland. Maar niet iedere inwoner heeft geleerd om te fietsen. In meerdere Haagse wijken is de vraag naar fietslessen vele malen groter dan wat de Buurtsportcoaches op dit moment aan kunnen. Daarom is Den Haag Fietst op zoek naar enthousiaste vrijwilligers.

Inzet van vrijwilligers noodzakelijk

Buurtsportcoaches helpen buurtbewoners met het vinden van passend beweegaanbod bij hun in de buurt. Een aantal van deze activiteiten wordt door hen zelf aangeboden. Fietslessen zijn hier onderdeel van. In samenwerking met Den Haag Fietst en het Fietscollege hebben zij afgelopen jaar met succes 12 nieuwe fietscoaches opgeleid maar dat is nog niet voldoende om alle wachtlijsten weg te werken.

Iris de Groot, Buurtsportcoach Sport & Gezondheid: “Het geven van fietslessen geeft enorm veel voldoening. Je ziet deelnemers iedere week vooruit gaan en zekerder op de fiets zitten. We willen nog veel meer Hagenaars deze ervaring bieden en daarom zijn we op zoek naar nieuwe vrijwilligers!”

Help een ander op weg Iedereen in Den Haag die het leuk vindt om op vrijwillige basis anderen iets te leren en graag actief zijn in de buitenlucht kunnen zich aanmelden bij Marcel Kleizen, coördinator fietslessen van Den Haag Fietst. Na een kennismakingsgesprek wordt hen een training aangeboden. Zodat de vrijwilligers leren om de fietslessen te geven en de kwaliteit en inhoud van de fietslessen in elk stadsdeel gelijk is.

Eva Schnetz geeft al enige tijd vrijwillig fietslessen vanuit het Mandelaplein en geniet daarvan:

‘Ik geef vooral fietslessen aan vrouwen. Dankzij de fietslessen komen zij in beweging en worden zij zelfstandiger. Het geeft mij heel veel voldoening om mensen daarbij te ondersteunen. Regelmatig kom ik oud-deelnemers tegen op de fiets, het is een absolute verrijking voor mijn leven.’

Meer weten of wil je je aanmelden? Meld je bij Marcel Kleizen van Den Haag Fietst via denhaagfietst@gmail.com

Foto: Valerie Kuypers