Menu Sluiten

Kickoff Oldstars Vitaal Rivierenbuurt

Bij HWW zorg Rivierenbuurt is het project Oldstars Vitaal begonnen op 10 oktober met een feestelijke kickoff. Het project is een initiatief van het ouderenfonds. Bij het project gaat het erom dat ouderen in en rondom het woonzorgcentrum duurzaam in beweging komen. Bij de kickoff kwam Bettine Vriesekoop op bezoek op een demonstratie tafeltennis te geven aan bewoners van het zorgcentrum en uit de wijk. Spectaculair optreden, zo is er o.a. met vier pingpongballen tegelijk gespeeld. Tussendoor is er veel achtergrondinformatie gegeven over tafeltennis en hoe zich dat ontwikkelt heeft. Nadat iedereen enthousiast is gemaakt is er om de mensen duurzaam in beweging te brengen vanaf nu een schuiftafeltennis beschikbaar waarmee je ook zitten/in een rolstoel kan spelen. Daarbij kan op deze tafel kan ook normaal getafeltennist worden. Voor ieder niveau geschikt dus!

Walk in The Parq
Als onderdeel van het project loopt een aanvraag voor beweegpaaltjes. Als de aanvraag wordt goedgekeurd wordt in de Rivierenbuurt tien paaltjes geplaatst die samen een beweegroute vormen. Op elk paaltje staat een QR-code, die met een app kan worden gescand. Als je de hele route aflegt, heb je één kilometer gewandeld en tien verschillende oefeningen gedaan. De app toont ook video’s van elke oefening. De route kan zowel individueel als in groepsverband worden gedaan. Nog gemakkelijker: je kunt bij elk paaltje je oefeningen beginnen, het maakt niet uit. Het leuke is dat de app ook bijhoudt hoeveel oefeningen je deze week hebt gedaan. Op 10 oktober is de pop-up versie uitgetest en zijn er groepen van verschillend niveau mee aan de slag gegaan. Zo zijn er aparte oefeningen voor mensen met rolstoel, rollator en voor degene die zonder ondersteuning bewegen. Je kan dit in de app instellen en de oefeningen worden erop aangepast.