Menu Sluiten

Als Buurtsportcoach sluit ik aan bij groepsconsulten

Als Buurtsportcoach sluit ik aan bij groepsconsulten. Hier komen patiënten bij elkaar die op de rand balanceren van gezondheid naar ziek worden. Denk aan een te hoog suiker, cholesterol. Soms geeft het al klachten soms nog niet. In de groepsconsulten is er ruimte voor gesprek en luisteren naar ieders verhaal. Er zijn ‘professionals’ die kunnen helpen bij een 1e stap in de goede richting terug naar een gezond lichaam en geest.
Als iemand hulp nodig heeft met een gezond eetpatroon is daar de diëtist, als iemand last heeft van stress is er een POH GGZ, Bewegen is weggelegd voor de Buurtsportcoach, maar als bewegen nog belemmerd wordt door een of ander dan is er eerst een fysiotherapeut.

Een prachtige carrousel waar iedereen mag komen halen wat hij/zij nodig heeft. Geen druk alleen maar ondersteuning en op basis van vrije wil. Vandaag belde ik een mevrouw die ik begin dit jaar ontmoette bij een groepsconsult. Zij was daar vanwege een te hoog suiker. Ze is aan de slag gegaan met haar voeding en is meer gaan bewegen. Ik belde haar om te vragen hoe het bewegen nu gaat of ze het volhoudt, het nog leuk vindt eventueel nog hulp nodig heeft?
Maar nee, deze mevrouw klonk fit opgewekt en blij.

Ze beweegt met plezier en regelmaat en al met al is het haar gelukt om haar suiker weer te normaliseren!!!
Hulde aan deze mevrouw en blij dat we vanuit de groepsconsulten daar een steun in mochten zijn!

Foto (Pexels.com)