Menu Sluiten

Voor Professionals

Wat kan de Buurtsportcoach voor u als professional doen?

Op dit moment bewegen te veel volwassenen en senioren uit Den Haag te weinig. Dit met verschillende gevolgen van dien zoals onder andere diabetes, te hoge bloeddruk, overgewicht, depressiviteit, eenzaamheid.
De Buurtsportcoach heeft als doel om de Haagse volwassen en senioren die structureel te weinig bewegen in beweging te brengen en aan te laten sluiten bij het bestaand beweegaanbod in en rond hun eigen wijk. De Buurtsportcoach heeft een goed overzicht van het bestaand beweegaanbod met de daarbij horende kosten en mogelijkheden.

Wie kunt u doorverwijzen of aanmelden bij de Buurtsportcoach?

  • Volwassenen en/of senioren die structureel onvoldoende actief zijn (volgens de Nederlandse Norm Gezond Bewegen)
  • Volwassenen en/of senioren die verhoogde gezondheidsrisico’s lopen door een ongezonde leefstijl (overgewicht, depressiviteit, hoge bloeddruk, diabetes, slijtage gewrichten)
  • Volwassenen en/of senioren die reeds gezondheidsklachten hebben, fysiek en/of mentaal (depressiviteit, overgewicht, rugklachten, eenzaamheid, vermoeidheid, slecht zelfbeeld etc.)

Na uw doorverwijzing naar de Buursportcoach zal uw cliënt of patiënt uitgenodigd worden voor een kennismakingsgesprek. In dit gesprek zal er gekeken worden wat de behoeftes en wensen zijn en gaat de Buurtsportcoach op zoek naar passend beweegaanbod.

Heeft u vragen of wilt u eerst kennismaken met de Buurtsportcoach in uw wijk? Klik hieronder op uw wijk om direct een email te sturen. Of vind uw Buurtsportcoach op Siilo.

Heeft u een overkoepelende vraag dan kunt u terecht bij David van Wilgenburg