Menu Sluiten

Over de Buurtsportcoaches

Pepijn van Zwieten Blom, Buurtsportcoach Rustenburg/Oostbroek
Pepijn van Zwieten de Blom is sinds januari 2023 de Buurtsportcoach Rustenburg/Oostbroek. Hiervoor is hij werkzaam geweest als voetbaltrainer, coördinator van sportactiviteiten en militair. Door verbinding te maken met sport- en beweegaanbieders en andere sectoren zoals zorg, welzijn, en onderwijs wil hij volwassenen en senioren in beweging te brengen. Hij zoekt de verbinding mensen inwoners op en luisteren goed naar de verschillende behoeftes zodat hij kan bijdrage aan het uitbreiden en toegankelijk maken van laagdrempelig beweegaanbod. Inlevingsvermogen, maatwerk en innovatie zullen daarbij centraal staan.
“Mijn sporthart gaat sneller kloppen als ik een bijdrage kan leveren aan de kwaliteit van leven van een wijkbewoner. En wanneer sport- en beweegaanbod voor en door de wijkbewoners structureel wordt georganiseerd maak je mij het meest gelukkig!”
Isa van Rijswijk, Buurtsportcoach Senioren Loosduinen
Isa is de Buurtsportcoach Senioren in Loosduinen. Ze heeft een achtergrond als Bewegingstechnoloog, fanatieke sporter en met veel coach ervaring weet zij wat routinematig bewegen kan brengen.
Ze word blij van groei, verbinding en plezier en gelooft dat iedereen kan genieten van bewegen, op welk niveau dan ook. Vanuit persoonlijk contact en vertrouwen zet zij samen met senioren uit Loosduinen een stap in de goede richting.
Hoe klein de stappen soms ook zijn, de voldoening en trots die zichtbaar wordt als mensen in beweging komen geeft hen een enorme boost. Haar uitdaging is om op zoek te gaan naar datgene dat plezier brengt in het bewegen.
“Zelf geniet ik van buiten zijn, wandelen over het strand, een kopje thee op het terras in de zon en roeien door de ochtenddouw op een windstille ochtend.” 
Germaine Plaum, Buurtsportcoach Moerwijk en Morgenstond.
Germaine is vanaf januari 2023 actief als Buurtsportcoach Moerwijk en Morgenstond. Na jaren zelfstandig te hebben gewerkt als yogadocent, personal trainer en vitaliteitscoach is ze altijd geïnteresseerd in het welzijn van mensen. Ze wil heel graag samen met mensen kijken naar wat er nodig is om een stap te zetten in de richting van bewegen en gezonder leven. Weten waarom jij ’s ochtends je bed uitkomt, waar jij  je leven plezierig mee maakt. Ik help je graag op weg.
Jay van Veelen, Buurtsportcoach Laak.
Jay is sinds september 2014 actief als Buurtsportcoach in Laak. Samen met zijn partners zet hij zich in om de volwassenen en senioren in Laak in beweging te krijgen en re houden.
David van Wilgenburg, Buurtsportcoach Rivierenbuurt/Stationsbuurt.
Sinds juli 2021 is David de nieuwe Buurtsportcoach voor de Rivierenbuurt en Stationsbuurt. Hij heeft de opleiding Sportkunde gevolgd aan de Sportcampus in het Zuiderpark. Naast bezig te zijn als Buurtsportcoach houdt David zelf ook veel van bewegen. Zo doet hij aan fitness en calisthenics (trainen met je lichaamsgewicht).
Iris de Groot, Buurtsportcoach Transvaal.
Iris kent de gezondheidsvoordelen van regelmatig bewegen goed en ze enthousiasmeert en motiveert andere vrouwen graag om meer in beweging te komen. Daarmee wil zij de gezondheid van de wijk bevorderen. Zelf heeft zij jarenlang gevoetbald en is nu nog regelmatig in de sportschool te vinden bij zowel de fitness als de diverse groepslessen.
Lieneke Vos, Buurtsportcoach Bouwlust/Vrederust
Lieneke is sinds mei 2022 actief als Buurtsportcoach in Bouwlust/Vrederust. Vanuit verschillende functies, voorheen als psychomotorisch therapeut en (leefstijl)coach is zij erg geïnteresseerd in wat mensen beweegt en motiveert. Ze is ervan overtuigd dat oprecht contact, aandacht voor elkaar, maatwerk en plezier belangrijk zijn om een stapje te zetten richting gezond(er) gedrag.
“Dingen doen die plezier geven, gezonde(re) leefstijl, buiten zijn, bewegen en ontmoeting zijn voor mij heel belangrijk!”
Martin Breas, Buurtsportcoach Schilderswijk.
Martin is sinds 2021 Buurtsportcoach Schilderswijk. Hij is verantwoordelijk voor het sport- en beweeg programma gericht op volwassenen en senioren.
Zelf heeft hij jarenlang gebasketbald, doet aan fitness, fiets veel en loop regelmatig hard. Daarnaast geef hij verschillende groepslessen zoals spinning, yoga, pump en Hiit en is hij al ruim 15 jaar fitness instructeur. “Vanuit mijn passie voor bewegen en gezondheid zorg ik er voor dat iedereen net zo veel plezier beleeft met sporten als ikzelf. Iedereen beweegt op zijn eigen niveau en vindt zijn of haar uitdaging daarin, het is voor mij mooi om dit proces te begeleiden en samen met het team te zorgen voor fitte, gezonde en blije deelnemers.”
Marian van Koesveld, Buurtsportcoach Senioren Den Haag
Marian is sinds oktober 2022 Buurtsportcoach Senioren Den Haag.
Haar passie gaat uit om de spil te mogen zijn tussen betrokken partijen om senioren zo lang mogelijk zelfredzaam en levenslustig te houden.
Zelf is zij altijd verbonden geweest met sport en bewegen en de laatste jaren heb zij zich meer ingezet op vitaliteit en een gezond leven. Samen met de diverse partners binnen sport, zorg en welzijn draagt zij bij aan het doel om meer Haagse senioren in beweging te krijgen en houden. Haar motto is “Vind, Verbind en Scoor!”